返回列表 發帖

89條超爛的IQ題!!

89條超爛的IQ題!!


89條超爛的IQ題!!
89條爛GAG IQ題!!!  睇下你估中幾多條~

要回啊!其實我抄返黎!

1.         有一日,醫生叫王小明:「王小朋友,請你睇開d啦!」小明究竟患左咩呢?

答案:豆雞眼。

2.         流星花園主題曲是<流星雨>,咁淘大花園主題曲又係咩野呀?

答案:淘大宇(雨)。

3.         一個很壞的男孩長大後會變成咩?(一個英雄人物)

答案:蝙蝠俠 (因為壞男孩是bad boy,長大就變左badman=batman,即係蝙蝠俠)。

4.         邊一部機器最鐘以自殘?

答案:打字機 (打自己)。
5.         有咩係唔可以雪凍既呢?

答案:秘密 (不能"說"的秘密)。

6.         小明請左個德成女傭番屋企,個女傭做完家務之後吾見左!點解?

答案:因為"德成女傭, 溶入家中"。

7.         邊個國家最有錢?

答案:比利時 (比利是)。

8.         邊個城市嘅人係最冇用?

答案:費城。

9.         去小明屋企㩒極門鐘佢都唔開,最後講左一句乜小明先去開門?

答案:「我來自德成」。

10.     華盛頓砍底左佢老豆既樹,點解佢老豆冇鬧佢,仲讚佢乖,話佢誠實?

答案:因為華盛頓果時仲拎住個斧頭。

11.     當你看完A片後要作什麼 ?

答案:看B片。

12.     有乜野慘過食屎 ?

答案:食兩舊屎。

13.     讀完中五讀乜 ?

答案:下午。

14.     食乜野昆蟲會瘦 ?

答案:蟻,食蟻獸。

15.     1+1 幾時會=3?

答案:錯果陣時。

16.     廣東出冬瓜…..廣南出南瓜….廣西出西瓜….咁廣北出D 咩?

答案:出聲 (講不出聲,講不出聲,任由自己.......關菊英的歌)。

17.     黑社會人物最愛什麼動物?

答案:班馬 (黑社會人物當然喜歡「斑馬」)。

18.     在一個由家庭主婦辦的烹飪班裡,黃太教蓮蓉飽、李太教芝麻包,誰教叉燒包?

答案:當然是「程尋磨教叉燒包」。

19.     香港的肥仔多數姓什麼?

答案:香港的肥仔是多姓「死」,因為通街都有人叫「死肥仔」。

20.     為什麼三文魚生和海膽魚生路上迎面而行,互相見到對方,但都不打招呼?

答案:因為「佢地都唔熟!」。

21.     午餐肉每次見到公仔麵都會打公仔麵,但有一次午餐肉見到意大利粉,午餐肉卻依然打意大利粉,為什麼?

答案:因為午餐肉對意大利粉說:「別以為你做了負離子直髮,我便不認得你!」

22.     巴斯光年殺左條龍之後變左咩?

答案:撒隆(殺龍)巴斯。

23.     邊種植物識溜冰?

答案:花,因為花式(識)溜冰。

24.     皇后似咩?

答案:似廣場,皇后像廣場。

25.     邊樣玩具唔可以係船度玩?

答案:爆旋(船)陀螺。

26.     用身體上邊樣野可以修飾雙手?

答案:係毛髮 (無法[毛髮]可修飾的一對手……Beyond的歌)。

27.     長頸鹿條頸咁長係因為佢要食樹上既草,越食越高,條頸越伸越長。如此類推,咁猩猩個鼻哥窿點解會咁大?

答案:因為佢D手指好粗。

28.     樹邊部份最得閒?

答案:葉,因為「葉德嫻(得閒) 」。

29.     世界上最貴既係咩菜?

答案:係巴塞(菜)。

30.     食得檸檬多會弄傷身體那一部份?

答案:傷心囉。

31.     豬肉榮賣豬肉,菠菜蓮賣菠菜;咁衛蘭賣咩?

答案:My love my fate…..(衛蘭的歌)。

32.     鯊魚食左紅豆會變咩?

答案:紅豆沙(鯊)。

33.     檸檬最怕咩生果呢?

答案:柑,因為柑桔檸檬。

34.     估一句英文:「ABAABBBBBBBBABABAAAAAAAAABBBBABAAABAAA」?

答案:Long time no see ( C )。

35.     窩打老道的老豆叫咩名?

答案:窩打老豆。

36.     小明自己做暑期作業,第二日,佢死左,點解?

答案:因為自作孽(業)不可活。

37.     小明係20樓跳落街....佢無死到....但係點解死左隻雞?

答案:因為佢阿媽劏雞還神。

38.     士多同邊個最老友?

答案:係葉文輝 (啤梨--士多啤梨)。

39.     咩爐係最臭?

答案:多士(屎)爐。

40.     最咸濕既粥?

答案:及第(目及底)粥。

41.     究竟益力多係咩味架呢?

答案:「你今日飲左未」。

42.     張祟基同張崇德個哥叫咩名?

答案:張崇肯 (肯德基)。

43.     為什麼姚明要抓比卡超?

答案:因為他是火箭隊的。

44.     咩生果唔打字?

答案:蕉,因為不打自招(蕉)。

45.     用它可以望萬里之外既野,果樣係咩?

答案:花生 (金龜麥萬里望花生)。

46.     咩文具最正義?

答案:筆,因為見死不(筆)救。

47.     當你唔識答問題你會諗到乜動物?

答案:係冇眼既鹿 (no-eye deer [no idea])。

48.     食人族族長有一日病左,醫生叫佢食齋,咁族長去左食咩野呢?

答案:植物人。

49.     老師話邊兩個英文字最難教?

答案:EC,伊斯蘭教(EC難教)。

50.     隆一對胸要一萬,隆一個胸要三千,估一個四字成語?

答案:一波三折。
51.     咩生物識玩桌球?

答案:鷹,英式(鷹識)桌球。

52.     魚冇腳、蟹冇翼、咁蝦又冇d咩?

答案:太郞,哈姆(蝦冇)太郞。

53.     魚蛋粉裡面有魚蛋,咁咩粉裡面有雪糕?

答案:7-11,些粉(seven)。

54.     咩顏色最襟興?

答案:黃色,因為黃長興(香港先生)。

55.     咩豬只有1條腿?

答案:珍寶珠。

56.     阿拉丁有3個哥哥,佢地叫咩名?

答案:阿拉甲,阿拉乙,阿拉丙。

57.     黑社會最討厭穿著什麼?

答案:著草。

58.     學生最怕既魚?

答案:東星斑 (Don't升班)。

59.     大家估唔估到多啦a夢入面邊個大個左會做醫生呢?

答案:小夫,因為小夫變大夫(醫生)。

60.     雞鴨鵝分三支汽水,但係點知唔夠分,點解?

答案:婀娜多姿 (鵝攞多支)。

61.     肥仔玩咩棋實輸?

答案:鬥獸(瘦)棋。

62.     咩野人個屁股最滑?

答案:古惑(股滑)仔。
63.     楊過在小龍女心目中值幾錢?

答案:1.2元,因為過兒(個2)。

64.     小明生病了,打針和吃藥,哪樣會比較辛苦?

答案:小明。

65.     小明綠燈過馬路,點解最後比車撞死?

答案:因為"明明綠燈轉眼變成紅燈"......(鄭融的歌)。

66.     貓同狗要背書,誰背先?

答案:狗背先 因為汪汪仙貝(先背)。

67.     Hello Kitty點死?

答案:餓死,因為冇咀食嘢。

68.     大口仔點死?

答案:[廢]勞死,因為食得太多塵。

69.     牛奶妹玩跳樓機點死?

答案:咬舌死。

70.     點解朱咪咪個頭唔梳得?

答案:用普通話: (不能「梳」的「咪咪」)。

71.     白兔牌吻白蜜係男仔定女仔?

答案:男仔,因為「白兔牌吻白蜜一d都唔乸」。

72.     阿甲同阿乙去shopping,阿甲覺得對腳好酸,阿乙又唔會,點解?

答案:因為阿甲踩到檸檬。

73.     奧運會:有獎牌,有運動員,有鳥巢,有水立方,萬事似乎具備,但還爭乜野呢?

答案:口氣。「奧運~~~爭口氣」。

74.     有個人叫集擊,佢識左個新朋友,個朋友叫咩名呢?

答案:自殺,因為「自殺」式(識)「集擊」。

75.     大明養小明,咁邊個養大明?

答案:狗,因為「狗」仰(養)「大明」。

76.     鄭秀雯最吾捨得邊個?

答案:爺爺 [我捨不得你~耶耶……(Sammi的歌)]。

77.     恐怖份子下邊係咩?

答案:恐怖份母。

78.     用三盞燈同一張凳制造一個好緊張的氣氛….你會點整?

答案:「燈燈燈凳」。
79.     點睇一個人係基?

答案:古巨(估佢)基。

80.     E (估一種人,可能係職業?)

答案:乞丐 (黑E)。

81.     乜野比高更加高?

答案:無比高。

82.     咖啡杯同玻璃杯玩踩鋼線,點解咖啡杯會跌左落黎?

答案:咖啡杯都企不穩……(Twins的歌)。

83.     柴、米、油、鹽 有邊樣野唔係八十年代?

答案:由(油)不是八十年代…….(Cookie的歌)。

84.     足球姓足,排球姓排,藍球姓藍,柔道姓咩?

答案:柔道姓"誕"...因為.....又到聖誕…..又到聖誕(聖誕歌)。

85.     為何劉小姐堅持結婚之後不跟夫姓?

答案:她丈夫姓夏(夏劉聯婚 = 下流聯婚)。

86.     你要買什麼蛋才不會買到生雞的蛋?

答案:鴨蛋。

87.     什麼桶永遠也裝不滿?

答案:馬桶。

88.     袋鼠的前生是什麼?

答案:殭屍。

89.     為什麼印度人用手來拿飯吃?

答案:因為他們的腳還很髒。

80%武器免费 CSOL新版本体验全民反恐

新喷漆 Q版杰西卡、娜塔莎齐亮相
  本次推出的这两款喷漆,以CSOL中的人气女性角色杰西卡和娜塔莎为原型,采用独特的Q版造型营造出了一种特殊的卡通风格,令人物的形象更加可爱,相信会受到广大CSOL玩家的喜爱。

嘩 又幾冷架喎
閉起雙眼你最掛念誰
眼睛張開身邊竟是誰

TOP

雿臬怠,雿敹摰,雿舐勗曏,雿霂撽砍,雿箄脣嗅,雿文喳,雿隞銋賜詨,銋暹芸之摰園賢思色色色衣汗
.:°☆我喜歡有些感覺不說(*^÷^*) 有些感覺一定要說.:°☆

TOP

有90%都係睇過@@

TOP

;卡吾到野拉w0r;點算呀;';卡吾到野拉w0r;點算呀;';卡吾到野拉w0r;點算呀;'

TOP

;卡吾到野拉w0r;點算呀;';卡吾到野拉w0r;點算呀;';卡吾到野拉w0r;點算呀;'

TOP

;卡吾到野拉w0r;點算呀;';卡吾到野拉w0r;點算呀;';卡吾到野拉w0r;點算呀;'

TOP

新手報到;新手報到;新手報到;新手報到;新手報到;新手報到;新手報到;新手報到;新手報到;新手報到;新手報到;新手報到;新手報到;新手報到;新手報到;新手報到;新手報到;新手報到;新手報到;新手報到;新手報到;新手報到;新手報到;新手報到;新手報到;新手報到;新手報到;新手報到;新手報到;新手報到;新手報到;新手報到;

TOP

新手報到;新手報到;新手報到;新手報到;新手報到;新手報到;新手報到;新手報到;

TOP

新手報到;新手報到;新手報到;新手報到;新手報到;新手報到;新手報到;新手報到;

TOP

新手報到;新手報到;新手報到;新手報到;新手報到;新手報到;新手報到;新手報到;

TOP

挺冷的
看前幾條就無言了
pS

TOP

無言了...................................

TOP

返回列表