請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

BYsan

成為會員
搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: 小你

新手發問貼

請先確定你的開采權過期了沒有 如果過期了沒法占領加成的.
ok thanks may be this is the reason, it expired already
請問點先打到蠻? 我打o左幾次都話無人(travel time ~55 mins from click)?
係因為你行得慢= =其他玩家向你到之前已經將蠻打左..所以你米無蠻打LO~..
如果我只有5個大成...要不要第一時間合並城池?
NO!!!!!!!!先起到有十幾座三級城再想合城吧~別急著合城~
新手,好窮,經常冇錢去UPGRADE,都吾知可以點...
打中蠻, 武將用力統定力敏好? 點樣增加反擊機率? 武將軍事設置點set? 軍師要有咩技能?

有好多死號阻住我開/擴城, 但係玩家佢地得一個城, 係咪冇得佔左佢個城?nn[ 本帖最後由 麥風 於 2010-1-16 08:30 PM 編輯 ]
原帖由 吳積克 於 2010-1-14 09:18 PM 發表
新手,好窮,經常冇錢去UPGRADE,都吾知可以點...

新手前期就解右上角的任務 夠你升到二級城的~
記住每日的挖宝時間,挖到宝鼎就有錢有資源啦~
原帖由 麥風 於 2010-1-15 12:48 PM 發表
打中蠻, 武將用力統定力敏好? 點樣增加反擊機率? 武將軍事設置點set? 軍師要有咩技能?

有好多死號阻住我開/擴城, 但係玩家佢地得一個城, 係咪冇得佔左佢個城?

打中蠻用力統好~文官的智力越高反擊越多~武將一般都SET100計謀~軍師要有咩技能??你指轉生后還是什麼?
原帖由 小你 於 2010-1-19 12:08 AM 發表

打中蠻用力統好~文官的智力越高反擊越多~武將一般都SET100計謀~軍師要有咩技能??你指轉生后還是什麼?

我指想有高反擊率既話. 軍師除左智要高之外, 魅駛唔駛都高? 因為我好多文官d點都加左落智同政, 魅好細
原帖由 小你 於 2010-1-19 12:05 AM 發表

新手前期就解右上角的任務 夠你升到二級城的~
記住每日的挖時間,挖到鼎就有錢有資源啦~

找吾到寶鼎就食西北風
原帖由 麥風 於 2010-1-19 10:51 AM 發表

我指想有高反擊率既話. 軍師除左智要高之外, 魅駛唔駛都高? 因為我好多文官d點都加左落智同政, 魅好細

做軍師的一定是加魅和加智的~你加內政的已經不是軍師~是太守~
魅力=計謀的攻擊力加成
智力=計謀發動的加成
原帖由 吳積克 於 2010-1-19 05:33 PM 發表

找吾到寶鼎就食西北風

唔一定要宝鼎GA...一般GA都夠你前期用..開到古器就去賣曬D裝佢~換錢~因為前期你要那些裝也沒用~還不如你升快點去自己做...
點樣可以打蠻架?