請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

BYsan

成為會員
搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 2530|回復: 12

中文名

聽過一個李素寶...嫁左比個姓"簫"既...即係...

洪梅貴,周新恆,羅有大,吳長大,吳昭德,吳美麗,莫思科,林花,郭德雲,麥生仁,老來旺,吳廣德,畢可宜,周蕙娟,鍾樂海,廖植彪,柯蘭詩...

當中我覺得最好笑既係"劉比蒂","史塔蓋"

黃嘉嵐--->變綠?

"兩父子,阿爸叫李杰,個仔叫李仲杰"

"三兄妹:游詠富,游詠依,游詠慈"...游世伯,咁大整古呀!"

上次去台灣某銀行唱台幣...睇一睇櫃面個名牌...
個服務員叫"吳曉郁"...一行六人冇個忍到笑

我以前個班主任叫"吳樹喜"

我識得一個老師叫"周有松"!

仲有,有冇聽過人叫"陸浩昌,伍浩昌"?
"陸浩昌先生,請即到5號窗;伍浩昌先生,請即到6號窗!"

其實日文名都可以好好笑,例如:吉川春代子,菊行條野,金其良美,鹿島條野,條野有次郎....
牛津=牛頭角津貼小學
哈佛=哈爾濱佛教中學

其實聯婚都好好笑,例如:賴廖聯婚,賴史聯婚

史家有四兄弟,分別係....史泰龍,史太杰,史太香,史勞仁

有個人姓周,做了紳士

吳潔芬唔......新時代女性,一於同居算。

有次o係商場,有個男人唔見o左個仔,於是就搵securit幫手o係商場廣播,話佢爸爸o係門口等佢?
廣播內容係如下:"徐家權小朋友,你爸爸徐定富o係門口等你?"

知唔知個「費」字做姓氏果陣讀「秘」音ga...
差人:差人查身分證....叫咩名.....
路人:費密(秘密)
差人:差人做野呀.....咪玩la.....
費密:都話費密(秘密)咯......
差人:仲玩?!阻差辦公呀.....拎身分證黎!
費密乖乖畀身分證差人.....
差人:哦....原來係費密(廢物).....
費密:唔係呢...係費密(秘密)....
差人:費密(廢物)就費密(廢物)la....秘乜鬼密丫.....
神神秘秘咁.....
係就係核突D......
費密:........-_-#

A:你叫咩名呀?
B:鐘定英(中定英?)
A:中文啦
B:鐘定英呀~~~~
A:咁英文啦~~~~
B:Chong Ting Ying
A:................-_-#
呵呵
睇第一個已經忍唔倒
我睇到銀行O個到笑到死~XDD
吳曉郁呀~哈哈哈
吳曉郁...哈哈哈  好正牙 吳曉郁
我大學中文班有個同學仔 姓魚, 名游
MISS 成日都叫錯佢「游魚」(尤魚)
笑鬼死我地~
然後仲有一個叫白鴿~
真係完全咁樣寫...一一|||
聽到之後我就林, 幫佢起名O個個真係懶.........
我地香港有個叫樊統呢
飯桶!! XDDDDDDDDDDDDDDD
新聞講過....佢妹妹叫飯碗
思想諗就諗到食飯
飯碗~~~~飯桶~~~~~~食飯啦
真嫁?! 佢真係叫飯碗?!
..........女仔GE一生被改名O個個害死......= =
仲有牙.....你咪睇報紙有時見個身份證個人名寫住咩名牙...知唔知牙
  係陳大文牙.....我地就有個叫陳大文牙..........陰公