BYsan

成為會員
搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 9895|回復: 166

原來....平凡,係最幸福既...

自蟲番左工之後...晚晚都係食杯面(因為我住新屋,但係我平時係舊屋食飯,但係放10.30,番到去都成11.00,冇得食,唯有食杯面...)

今日番到屋企,見到有個保溫盒

入面有幾條白菜,幾舊豬紅,同埋兩舊Ja豆腐,,,當然仲有飯...

戈陣我真係好開心,雖然只係3日冇食過屋企煮既飯,但係感覺就真係好似好耐好耐冇番

過屋企一樣... 個飯盒,,,,真係好好食,好好食......

以前成日掛住出街,成日唔番屋企食飯,依家日日都想番屋企食飯...

放左工之後,自己一個渣車番屋企...條路又黑又凍,自己一個人真係好孤獨...

有時真係好想番番細個戈陣,咩都唔洗擔心,咩都唔洗諗...開開心心甘就一日...

但係時間...已經唔會再番轉頭...我已經係一個成年人,好應該打份工應付番自己平時

既洗費... 有時係番工度見到d小朋友既父母,  好爽快甘送d玩具比自己既仔女,

我都會好羨慕,  雖然我baba mama 係我細個戈陣唔買玩具比我玩,但係我冇怪佢地.

因為佢地生我出黎,對我已經係一份最大既禮物,我應該好好甘珍惜每一日,,

比心機讀好d書...第二時養番佢地兩老....

珍惜一d平常你已經擁有既野...

雖然我打呢d野有d煩,,,而且好長... 希望大家都會珍惜...『平凡既幸福』

同埋『身邊既每一個人...』!!   多謝..!!
托7....唔好咁啦.....

你好想返屋企食....

其實你父母都好希望你多d返屋嫁....^^

托7好感性....

其實我都好懷念細個ge日子.....

但係我細個ge時候好想大個.....

戈時真係開開心心又一日嫁......

想要咩...基本上....父母都會買哂比我....^^nn[ Last edited by ^老婆仔^ on 2006-11-28 at 01:51 PM ]
Originally posted by 羅馬王子-托七 at 2006-11-28 03:24 AM:
自蟲番左工之後...晚晚都係食杯面(因為我住新屋,但係我平時係舊屋食飯,但係放10.30,番到去都成11.00,冇得食,唯有食杯面...)

今日番到屋企,見到有個保溫盒

入面有幾條白菜,幾舊豬紅,同埋兩舊Ja豆腐,,,當然仲 ...

我何常又唔是呢 ...... 出到去做野個d人真是好濺 想搵返個真正的朋友都無

只有響讀書時識的朋友先比較有安全感 唉........
*-,........

我mama講過..一生所有最好ge朋友都只會係你細過戈時識..
                有可以一齊走過風浪ge朋友係上天送比我地ge禮物...

小冬細過係冇玩具玩架...*但係我都知係父母想儲多個錢比我讀書/./
                所以都冇講過咩...但係見到現加d細路仔咁吾聽話..!!
                       小冬都會好嬲,!! 佢地有冇霖過父母架*;..><"
我細細個就.......玩泥沙.........
很早前已知 ...
我壞過 我明白 ...
所以我天天[痴]家 ...
那些人說我餐餐出去食,想食乜就食乜,說我一定好開心,好自由 ...
這事又有誰明 ...
大家講多d 出黎做野既辛酸史la...
Originally posted by ^老婆仔^ at 2006-11-28 01:49 PM:
托7....唔好咁啦.....

你好想返屋企食....

其實你父母都好希望你多d返屋嫁....^^

托7好感性....

其實我都好懷念細個ge日子.....

但係我細個ge時候好想大個.....

戈時真係開開心心又一日嫁... ...

唔好成日講曬我d缺點出黎...
Originally posted by 天殺孤星 at 2006-11-28 02:52 PM:

我何常又唔是呢 ...... 出到去做野個d人真是好濺 想搵返個真正的朋友都無

只有響讀書時識的朋友先比較有安全感 唉........

唔洗驚,,,有我...請食飯 dup骨,,,直落
好似今日甘,..., 10.30收工戈陣,有個自由行黎買野, (信用卡係用夠50蚊先look到)

佢又買樣49.9 既野... 係度左簡右簡/// 又話買野比自己個仔,(好心佢係買就咪鬼計住計住)

要多過50蚊少少又5過100蚊,,,            ,,,,比佢煩q死...

差d想渣部 1:12 既紅渣殺q左佢!
其實你地講咁多就真係幾叻啦 ! 你們ge 心聲個個人都可以睇得出係幾唔快樂呢...想真正過住d快樂簡單ge生活就真係快難做得到ga ..................
Originally posted by kit at 2006-11-29 01:48 AM:
其實你地講咁多就真係幾叻啦 ! 你們ge 心聲個個人都可以睇得出係幾唔快樂呢...想真正過住d快樂簡單ge生活就真係快難做得到ga ..................

唔會再番轉頭ga la

人生就好似上山甘...只會月黎月難...

get it~?
Originally posted by 羅馬王子-托七 at 2006-11-28 11:43 PM:

唔洗驚,,,有我...請食飯 dup骨,,,直落

我又要我又要
Originally posted by 羅馬王子-托七 at 2006-11-28 11:45 PM:
好似今日甘,..., 10.30收工戈陣,有個自由行黎買野, (信用卡係用夠50蚊先look到)

佢又買樣49.9 既野... 係度左簡右簡/// 又話買野比自己個仔,(好心佢係買就咪鬼計住計住)

要多過50蚊少少又5過100蚊,,,       ...

d人係咁嫁啦.......^^

咪咁嬲啦...
Originally posted by 病人 at 2006-11-29 01:32 PM:

我又要我又要

一齊la~~~ kaka!