BYsan

成為會員
搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 1636|回復: 7

米高死前瘦如骷髏 頭髮掉光 全身針孔 滿肚藥物

「流行樂天王」[url=]米高積遜
[/url]猝死4天,他的私人醫生默里(Conrad Murray)已成眾矢之的。積遜家人表示,若當局不進行起訴,他們就會自行興訟,為米高之死找負責人。默里已聘請著名律師辯護,又強調沒有向米高開出可致命的止痛藥。據[url=]英國
[/url]傳媒聲稱取得的米高驗屍報告,米高死前已瘦得像一副骷髏骨,滿身是針孔疤痕。米高之死謎團處處,英國《太陽報》聲稱取得米高的驗屍報告,指米高積遜死前已非常瘦弱,頭髮已幾乎掉光,死時胃裏沒有食物,只有部分未溶化的藥,身上滿是針孔、多處有明顯手術疤痕,多條肋骨折斷……報道形容米高就活像一副骷髏。
胃部沒有食物 體重112磅
報道稱,專家在驗屍及調查米高死因時,發現了數個顯示米高身體狀嚴重衰退、令人不安的證據。這名身高5呎10吋(1.78米)的舞台巨星,死時「嚴重消瘦」到只有約112磅(約51公斤)。據報米高早已患上厭食症,一天只吃一頓飯,且分量很少。病理學家還發現,米高的胃幾乎是空的,只有一些未完全溶解的藥丸,相信他在心臟停止跳動前,曾服用了止痛藥,有關樣本已被送去進行毒理學檢驗。
鼻樑消失 多處瘀腫傷痕
米高據報曾多次整容。英國《太陽報》稱,驗屍官在他的臉上發現大面積整容手術留下的疤痕,其鼻樑已經消失,右邊鼻骨更凹陷了。驗屍過程還發現,米高的臀部、大腿和肩膀有多處針孔,相信是持續注射麻醉止痛藥所致;過去數年,據報米高每天都要注射3次這類藥物。另外,他的膝蓋和兩小腿的前側出現了不明原因的瘀腫,背部亦有傷痕,懷疑他最近曾跌倒。
更讓外界震驚的是,米高的頭髮原來幾乎全部掉光,頭皮上只有薄薄一層「像蜜桃表面的絨毛」,他死時只戴假髮。驗屍官發現米高身上有多處肋骨骨折,估計是救援人員為他進行心外壓急救時按壓胸部所致。在米高的心臟上方及附近,救援員還發現了4處注射痕,當中3個已注射進入心臟壁,並且造成心臟損傷,但第4處則偏離了位置,擊中了米高的一塊肋骨。所有結果都顯示,可能當時有人希望透過直接注射[url=]腎上腺素
[/url],令米高心臟復蘇,可惜失敗。
報道引述一名消息人士透露:「若是米高的家人和粉絲們知道米高死時的可怕樣子,一定會感到驚訝恐懼。他瘦得只剩下皮包骨,全身上下到處都是注射的痕,多年的整形手術令他外觀嚴重損,這一切都說明,這些年來,他的身體機能一直處在衰退狀態。」他還質疑熟悉米高身體狀的人,未有採取適當挽救措施,「他的醫生以及隨從眼看他自我滅的過程,一些人應該為此負上責任。」
英國太陽報

呢度有冇mj的fans?  
我雖然唔係佢真正的紛絲,  從小就己知道呢一位天皇巨星的鬼魅,  他代表著一個年代, 但即使幾巨都好,  他始終係人, 都會死,  本黎己經好多鋪天蓋地的報章傳媒關於佢的死訊..也沒有想過再發貼提...
但睇到驗屍報告個心真係有d沉..   又是咩令到佢變成咁呢?
其實佢內心會唔會無比的空虛.恐懼?
不斷咁去整容..是不是對自己的容貌無自信呢? (最衰係d醫生幫佢整wo)
看到他在舞台上的風采.. 可見佢平時花好多時間去練..外界不停咁俾好多壓力佢..其實佢己經好辛苦架喇.
他成就了這個年代. 同時也被這個年代沉淪..
唔知你有冇真正了解過MJ的童年
其實佢小時候成日都比人笑係黑人
所以佢唔鐘意自己係黑人
唔鐘意自己個鼻
唔鐘意比人笑
呢D種種
都令到佢心理上對自己產生一種抗拒

其實報導佢的驗屍報告個D記者都好缺德
點解只係成日都報導佢呢D咁少的事
點解唔報導多D佢光輝的事跡同埋最耀眼的才華
係囉..
佢在生時係咁話佢點點點..  死先黎講佢的丰績.

我以前識得一個朋友.  佢本身就係比較細路女性格.  好鐘意去蒲.  
可能有些事做得唔係咁好喇.   周圍的朋友成日都講佢唔好的.  結果佢承受唔到就自殺死.  
之後呢..  周圍ge人先講話其實有時佢都唔係完全錯曬ge .
我諗..  呢d佢生前又唔見你咁講.  係都要等個人逼埋死角. e+講黎都無用.    俾人覺得你係支持佢架?
有時莫話去支持一個人.  把口講少d己經係幫到人
得饒人處且饒人
咁又係
有好多野都係
恨錯難返
所以我們要俾多d包容周圍人..
包容呀
對我黎講
可能難左少少
因為我一睇唔過眼就會話
就算係係街邊到人地做壞事都好少包容....
行俠仗義
但下下這樣唔得wo..好易惹是非..
都唔會的
暫時都未惹出禍
我記得係澳洲個時都有對做trick的人面前話佢地lo
跟住佢地都無再咁做
個次話完之後都有少少驚驚地