BYsan

成為會員
搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 4512|回復: 34

大家有否被打壓過言論自由的痛苦啊?

大家有否被打壓過言論自由的痛苦啊?

大家好。大家在論壇討論雖要文明地不斷進步及改進科學的發展,不能一成不變。

請問大家這個論壇是否有過是非不分、決乏知識明白文章內容、胡亂地將大家的大作刪除丟掉而不翼而飛呢?例如禁止大家提出任何對進化論的科學性反證。

請問大家這個論壇是否能夠和諧及有品格及有品味地容納一些用科學反證偽科學的不同意見呢?

大家有否被其他論壇打壓過學術自由及言論自由的經驗呢?

編輯筆名:巴拿巴
助理筆名:約書亞
無咩點打壓過 ...
不過我有點不明聖經的
-
例如-啊當同夏娃 ... 係世上最開頭的兩個人
佢地生ge子子女女 ... 如果唔亂倫 ... 點 ... 有下一代架 ... ?? 不過聖經又反對亂倫喎
-
例如以上咁 ... 你地都可以自由言論架 ... 不用怕 ... 放心說
一向都唔反對近親相愛...做人最緊要自己開心...唔理會世人眼光...
Freedom of speed……
上次功課我先做完……等我比你地睇下我功課入面ge五分之一la
呵呵~

BBC inte
ational latest opinion poll finds the freedom of the press all around the world have difference. 56% of the persons visited think the freedom of the press is more important to the freedom society, but at the same time, 40% of the persons visited think that it is more important to maintain the society, even can suppress the freedom of the press because of this.

翻譯:BBC國際台最新民意調查發現世界各國公眾對新聞自由的看法存在分歧。
56%的被訪者認為新聞自由對自由社會很重要,但同時有40%的被訪者認為維持社會和諧和和平更重要,甚至可以因此而壓制新聞自由。調查訪問了14個國家中有超過一半的人為新聞自由比社會安定更重要。但在印度、新加坡和俄羅斯,更多的人認為穩定被新聞自由更重要。
我無比人打壓過~
不過其實係唔敢講~
我係台灣幾想大聲用普通話講台灣係中國GE~
但係無膽~ = ="
……做物無啦啦要講尼句?
呢個社會有言論自由who有權打壓你????
總會有少少ge…
有時講錯野比人殺左都唔知~
.. 在以前.. 講毛主席的壞話就會被批鬥
wtf~!
上次有次台灣仔係度講....自己係台灣人!台灣唔係中國ge...即刻比人打lol

有架
例如經理唔比係個客面前話個客唔岩呀...
明明就係個客錯,都唔可以當面講呀!

回復 11# 的帖子

被誰打?  台灣出國都話自己係來自台灣.  而不是中國

回復 12# 的帖子

講就無生意做.
所以就我成日受氣
到八月底,個班死人客一定要出現呀...