BYsan

成為會員
搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 2304|回復: 8

9月12日ge[[金花大鬧觀光塔!]] (不是我的杰作喔..只係吾知應該

聽日係大家姐ge生日
琴晚係我地幫佢預祝ge日子
係一個星期前我就同四妹開始暗暗地努力勒XD!
我地擬定左一個計劃
就係學電視追女仔戈D咁  搵一堆佢吾識ge送花  跟住我地就拎住花同蛋糕彈出泥
於是有左一個咁ge計劃  我同四妹就開始努力勒 !
首先係上網搵人..
搵左一個禮拜差吾多..  都有幾個
原來澳門都好多人食飽冇野做.. =v=  包括我地
載至當日有四個泥吾到  
我地搵到十個幫兇 =w=
不過  當然計劃都係要按步進行..

放學之後  各自回家梳洗  XD!
搞完一輪  除完又著又除又著   結果我要著ge打底3吾知去左邊..- -
已經兩點五十分na >口<!  唯有就咁著件褸出街 =口=!'
跟住係會合佩娥  買花   跟住擺左係佩娥度
早知戈陣就問佩娥借多件打底la..吾洗後來咁鬼顯眼 = =! (謎之聲 : 有早知冇乞E..)
之前問左黃sir  佢話會去影煙花  所以我就拜托佢下就同我地影下相XD  當拎下經驗都好 嘻
當然呢一切  我地係當日就同meimei講左  萬事總不能夠欠缺二家姐吧XD  而家二家姐要做ge工作好重要ga!
首先!
梗係要比各位欣嘗下我地ge第四期!  第四期?  冇錯!  第四期金花寫真!
第一次係大三巴 =v=.. 第二次係金蓮花.. 第三次就係校友會聚餐  而家  就係第四次!  XD

其實戈個係好似荒廢左咁ge旋轉木馬  係觀光塔落面開過一排..  影相戈時好驚比D工作人員鬧要趕我地出去 XD  好彩都最後都冇XD

吾知點解好中意呢張XD!

呢張係我唯一一張渣機影ge相.. XD!

留意那個影子喔!  我們五個的合照XD!
太多na !(總數二百幾張)  所以跳去最後一張XD! (好似到最後都係我同佩娥係咁影-v-..)
金花們大合照 XD!

跟住按計劃二家姐的左大家姐走na  咁我同佩娥企多陣都走左
首先拎蛋糕  跟住拎花  call人..  D人遲到ge= =..  七點五十五分等到八點五十五分先齊人..  你咁晏泥你出聲ma -3-  呠呠
係我地行開戈兩個幾鍾頭入面   大家姐發晒脾氣 -3-..  辛苦你了喔XD
重頭戲來了XD!
打電話比二家姐  叫佢地去觀光塔戈個銅像度等  佢話到左ga na  咁我地就落去la
點知落左去之後竟然見到meimei佢地係對面馬路 @0@~!!!
meimei仲要見到我地一人拎住一支花..  好心你到左先話比我地知ma  
跟住D男仔即刻張D花(一人一朵)收係後面  個畫面好得意XD  好似求婚咁  嘻
跟住佩娥即刻除帽  我即刻桮係度   怕比大家姐見到  XD
呢個時候  二家姐因為怕大家姐見到我地
佢拎住碗淥下淥下  同大家姐講 : 你睇下我D丸~?
大家姐真係睇....=口=!  跟住就見吾到我地  嚇都嚇鬼死 -v-..
眼見佢地係我地ge幫手面前經過..  好怕忽然間佢見到我地跟住問咩事XD
跟住佢地到達銅像la!  即刻推晒D人出去一個一個送花  yeah!
經過二家姐ge事後講述  大家姐收第一朵花ge時候咀都o埋 =v= 嘿
跟住想走 =v=..
直到我地ge幫手都已經送完ge時候   我地拎出我地準備已久ge蛋糕跟住我地就拎住花  同蛋糕出去  講生日快樂
呢一刻  大家姐想喊!  嘻

人生第一次收花?  十七朵!
跟住仲睇埋煙花
金花與你同在XD

nn[ 本帖最後由 思念〝過去〞 於 2009-9-29 06:20 PM 編輯 ]
部相機唔錯喎~
有專用的&#25668;影師...當然靚LA
係囉
d相影得好靚呀
原來係有攝影師ge
對喔..黃sir係業餘攝影的..超勁的一位人兄喔XD
最後四張尤其漂亮
有專人幫影...靚呀...
我記得呢度都有人玩攝影的嘛
吾會得閒搵 free model 出泥私影ge咩?
影得好靚AR……
超想學攝影~T-T