BYsan

成為會員
搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 1801|回復: 2

打南蠻,匈奴1將反擊玩法(改1)

我都唔知點打算好,我比d數據你地睇下
我南蠻用既將:
武將:力統雙800
文官:智750(一回合平均反4-6隻,最多反9隻)魅4xx-5xx
軍師:雙500(垃圾將,用住先)
計謀: 反擊:清怪  火矢:單打秒兵的(主要用黎清步)
裝備:用30級既弓同甲
科技:我步科技, 協同熟25+,防禦15+(對蠻弓兵加好多防,so蠻騎兵打我比蠻弓打我痛d)
弓熟20+
帶兵: 我帶12w~15w 左右,3甲3弓比例1:1,不過我最少帶夠6w+既弓兵先反得死騎同弓
打法:頭6-7回用反擊,南蠻有15隻將到,應該反得死10隻+,剩返 4-5隻將果時,應該3-4隻係步,先秒左騎,後秒弓,再秒步(如果兵力差別不大),打多兵的先,後打少兵
見到boss打法:
第1個打法:都係用反擊,秒晒d高攻既兵(騎同弓),之後先慢慢解決 步,打boss步可以用突襲打,打到佢混亂(因為可能秒唔到,打到混亂,下幾回合會失去攻擊能力)
第2個打法: 用火矢先秒左boss 騎同boss弓 (因為兵多,攻擊力好高),之後用突襲打boss步,之後用返反擊慢慢清左d兵

以上打冇boss打既時候,我死1500-2000步,1500-2000弓,大約死3-4千兵,死得多少睇你好唔好運,頭幾回反擊得多唔多
有boss應該傷d,死7000+正常

打匈奴玩反擊 要18w兵 弓熟要25+ 先重傷(唔知秒唔秒到)
因為匈奴有將15+,每隻帶3萬兵到,boss有9w兵
我打匈奴,打左幾隻,果時13w兵單將去打,用火矢慢慢打(因為一回秒一隻,比反擊一回殺得多,匈奴防太高)
先火矢秒騎,秒弓, 步秒唔到,用突打暈佢啦,慢慢打
死2萬-4萬兵到啦~
匈奴打法基本上同南蠻一樣,不過帶兵多d,見boss打法就用第2既,因為匈奴boss強d,先殺boss

以上單將打法,如果玩多將,自己去試下,我教唔到你地~v~ 不過最基本帶兵每將要每回合夠秒對方nn[ 本帖最後由 奉仙 於 2009-11-18 12:51 AM 編輯 ]
比個good你
多謝分享~~~