BYsan

成為會員
搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 1024|回復: 6

BBQ美味占卜

燒野食是秋天的例行節目, 在吃吃喝喝之餘, 也可利用各種 BBQ 食物作占卜, 看看你在愛情, 學業與金錢的態度和運程.

(在以下4組食物中, 選出一項食物, 不要想太久, 憑您的直覺選便可.)

1.  棉花糖 
2.  雞翼 
3.  魚旦 
4.  雜菜
下列訊息給回覆者
棉花糖
激烈浪漫型
棉花糖細細粒甜甜地,但一D都唔易燒,要燒到漲卜卜,外面脆脆地,裏面又甜又滑,真係要眼明手快.
您追求甜蜜的愛情,是浪漫主義者,為了一剎那的激情您可以訓晒身,但激情過後,您就會覺得沉悶.

雞翼
愛情至上型

雞翼是BBQ中的皇牌,點都唔少得,而且燒一隻靚雞翼絕對唔易,由開始叉雞翼到燒到外香內滑,食時又麻麻煩煩,都好費工夫.
愛情是您生命很重要的部分,不可或缺,對於追求理想的愛情,您會好用心,幾辛苦都唔怕,最終都會有一段刻骨銘心的愛情.

魚旦
但求就手型
魚旦彈牙,一次過燒幾粒,有粒燒得唔靚掉了也不覺可惜,轉頭又可燒過.
對您來說,愛情是但求就手,大家開心就得,合則來不合則去,唔鍾意咩?就換畫囉.您的愛情即食類型,分分鐘一腳踏幾船也沒所謂.

雜菜
細水長流型
不少人覺得BBQ要大魚大肉先夠惹味,但其實燒雜菜亦有另一番風味.食落去好似冇乜味,但嗒真D就會覺得清甜鮮味.
您追求的是平平淡淡的愛情,看似沒甚麼火花,但二人其很有默契,是細水長流,感情細膩的愛情.
魚旦
但求就手型
魚旦彈牙,一次過燒幾粒,有粒燒得唔靚掉了也不覺可惜,轉頭又可燒過.
對您來說,愛情是但求就手,大家開心就得,合則來不合則去,唔鍾意咩?就換畫囉.您的愛情即食類型,分分鐘一腳踏幾船也沒所謂.
2.  雞翼
雞翼
愛情至上型

雞翼是BBQ中的皇牌,點都唔少得,而且燒一隻靚雞翼絕對唔易,由開始叉雞翼到燒到外香內滑,食時又麻麻煩煩,都好費工夫.
愛情是您生命很重要的部分,不可或缺,對於追求理想的愛情,您會好用心,幾辛苦都唔怕,最終都會有一段刻骨銘心的愛情.
雞翼
愛情至上型

雞翼
愛情至上型