BYsan

成為會員
搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 2074|回復: 25

有無check 佔緊網速 ga軟體?

即係我想g衣家有咩野佔緊我網速~並停止距執行~~有無軟體

check??thx
有......... 你將防火墻較到最高.....

保正無野連到出去.... (講下笑ja)

你在命令字元裏打  netstat -n

可以看到你電腦正在同什麼連線
  只係得堆ip,又5g邊d打邊d.......
$靚仔龍$呵呵  在 2005-6-12 09:50 PM 發表:

只係得堆ip,又5g邊d打邊d.......

左手邊有ip 架嗎 192字頭的唔使理

你睇下202 字頭個d

在202.86.131.71:xxxx (這是你的ip地址) 而 xxx.xx.xx.xx:80 (同你連線你電腦ip地址)

你檢查時要關掉所有會自動連線的軟體 唔好開網頁

如果你再打netstat -n 還發現有202 字頭出現 就代表還有軟體正在與網上連結
   咁衣家只係g距個ip咋wo~~又5g咩軟件~想cut距~都5g係咩
你查到有的話咪去網頁個到打個個ip出黎
   響ie到打個ip>??
yes 睇下佢連去邊
找不到網頁........
你真是關左全部連上網的軟體?
what???5g耶..

總之我成日無dl野,無上網~已知ga網上update都off左

都收到數據~!我56k,6kb/s 如果咁樣收到數據中上賣網慢到...

就係5g咩野佔緊我網速
$靚仔龍$呵呵  在 2005-7-2 05:06 PM 發表:

what???5g耶..

總之我成日無dl野,無上網~已知ga網上update都off左

都收到數據~!我56k,6kb/s 如果咁樣收到數據中上賣網慢到...

就係5g咩野佔緊我網速

你有無做過一次全系統掃瞄病毒 有咁的情況通常是中毒或有木馬

可能你部電腦已經成為黑客所控制的肉機

或者你可以裝一個 防火墻 重新開機之後馬上上網 當有軟體想連上網都會被防火

墻發現並馬上通知你 .. 你有權封鎖/開放該軟體的上網權
 更係試全面掃啦

nod32,木馬助手,IParmor,Ad-aware 6 用過曬

都係can’t,第一次全面掃,正常時間都只保持左2日而已~2日后又係咁..

---------

比黑客攻~我次次online ga IP都5同~距點攻~呀
$靚仔龍$呵呵  在 2005-7-3 07:43 PM 發表:

更係試全面掃啦

nod32,木馬助手,IParmor,Ad-aware 6 用過曬

都係can’t,第一次全面掃,正常時間都只保持左2日而已~2日后又係咁..

---------

比黑客攻~我次次on ...

第一 你掃完之後都無發現病毒? 如果是咁 你應該是中左d人自己設計的病毒 防毒

無法找到(你個防毒有無自動更新?) 唯一的方法是format windows

第二 黑客要攻你 好簡單ja 人地有ip 公式表

例如你今次上線的ip 是 202.175.36.yy
         下一次上線的ip 是 202.175.36(-1或+1).xx   

並且黑客會注意當佢找到這個ip 附近還有多少個ip

因為黑客每一次都是大規模搜查目標

好像在202.175.xx.xx 裏有3個用戶 有兩個是網站 一個是使用者     

咁你個ip點轉都轉唔出人地的手指縫
    ,咁,可怕~!我無更新掃毒軟件好耐~洗windows!5‘啦~
我下次斷線再重連就無事~不過3個鍾后又係咁~佔我網速
-----------
  有d5明:
好像在202.175.xx.xx 裏有3個用戶 有兩個是網站 一個是使用者     

一個ip5係一個使用者or一個網姐咩~物可以一個ip多用??