BYsan

成為會員
搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 1588|回復: 11

iq幾題

1.動 物 園 裡 鼻 子 最 長 的 是 大 象 , 那 其 次 鼻 長 的 是 甚 麼 動 物 ?

2.有 隻 雀 飛 入 一 間 Disco , 裡 面 有 好 多 人 唱 歌 跳 舞 , 後 來 隻 雀 自 己 跌 落 地 , 何 解 ?

3.為 甚 麼 鶴 在 睡 覺 時 要 放 下 一 條 腿 ?

4.「 狼 來 了 ! 」 這 個 故 事 給 人 有 什 麼 啟 示 ?

5.有 一 天 , 男 班 長 上 課 時 急 尿 ,便 和 老 師 講 : 「 我 要 去 廁 所 。 」老 師 話 : 「 你 搵 到 條 校 規 話 上 堂 時 去 廁 所 我 就 俾 你 去 ! 」男 班 長 無 奈 地 坐 低 ,但 佢 不 甘 心 , 佢 猛 摷 學 生 守 則 , 好 耐 後 男 班 長 彈 起 身 講 左 句 說 話 , 老 師 無 言 以 對 , 請 問 男 班 長 講 左 咩 ?
[sell=1]1.就是小象囉。

2.因為Disco內的音響太大,那雀用雙翼掩耳,那就跌下來了。

3.不放下一隻腳的話就會跌下來了。

4.一個謊話不能說三次。

5.請保持課室清潔。[/sell]nn[ Last edited by =希姆萊= on 2005-6-25 at 08:42 PM ]
=.='
冇人比錢睇ge~~
=希姆萊=  在 2005-6-23 07:56 PM 發表:

**** 付費信息,已經隱藏 *****

答案少了一個~~~~~
好 易 wo‘
4.「 狼 來 了 ! 」 這 個 故 事 給 人 有 什 麼 啟 示 ?(一個大話唔可以講超過三次)

5.有 一 天 , 男 班 長 上 課 時 急 尿 ,便 和 老 師 講 : 「 我 要 去 廁 所 。 」老 師 話 : 「 你 搵 到 條 校 規 話 上 堂 時 去 廁 所 我 就 俾 你 去 ! 」男 班 長 無 奈 地 坐 低 ,但 佢 不 甘 心 , 佢 猛 摷 學 生 守 則 , 好 耐 後 男 班 長 彈 起 身 講 左 句 說 話 , 老 師 無 言 以 對 , 請 問 男 班 長 講 左 咩 ?(請保持課室清潔!!)
=希姆萊=  在 2005-6-23 19:56 發表:

**** 付費信息,已經隱藏 *****

第三個答案唔明AR??!!
.....................唔想估
1.動 物 園 裡 鼻 子 最 長 的 是 大 象 , 那 其 次 鼻 長 的 是 甚 麼 動 物 ?
(小象)
要錢ge唔想估,,,,,,,,,,
我邊有咁多錢呀
5.有 一 天 , 男 班 長 上 課 時 急 尿 ,便 和 老 師 講 : 「 我 要 去 廁 所 。 」老 師 話 : 「 你 搵 到 條 校 規 話 上 堂 時 去 廁 所 我 就 俾 你 去 ! 」男 班 長 無 奈 地 坐 低 ,但 佢 不 甘 心 , 佢 猛 摷 學 生 守 則 , 好 耐 後 男 班 長 彈 起 身 講 左 句 說 話 , 老 師 無 言 以 對 , 請 問 男 班 長 講 左 咩 ?

好低死............i need more....~~lol