BYsan

成為會員
搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 3683|回復: 16

為什麼朦面超人要朦面???

陳近南 該用戶已被刪除
因為...........係咁ge..
1.超人因為唔想比怪物見都自己樣...會番黎尋仇....約埋一班人去打佢..咁就算係超人都頂唔順啦..!!!
2.超人唔想d朋友搞住佢...比佢d朋友知道佢係超人..咁就死啦..咩都搵佢..佢係超人..唔係萬能...= =
3.個超人無帶面具ge時候就真係好靚仔ge..但係..打個時唔係佢嘛..費事比人知道佢得個樣..唔打得..
4.超人如果唔帶面具..咁實有人要拎佢去研究..究竟點解佢會變到身..?係咪食錯藥呀?當佢怪獸咁睇
5.如果超人唔帶面具..會影響經濟架..!!點解??d警察都唔晒做野啦..全部抄得架啦..搵超人番黎咪得lo...咁d警察就冇得開飯啦..佢都係好心先帶面具架啫..
6.係佢成日都飛車呀...比d差人見到佢個樣就捉佢番去啦...食牛肉乾都食死佢啦..^^
7.佢未變身既時候就好靚仔,變左身之後個樣有可能變到極核凸,d五官會拿埋一舊,變成豆雞,哨牙,大粒墨,大細眼,凹鼻,爆鼻毛,流口水,不能盡錄... 總之超樣衰,唔幪面點去保住佢個靚仔樣,所以幪面超人要幪面!!

以上都係我ge意見...呵呵......可能會再加架...!!^^
好詳細架啦..........比我攞奬啦......nn[ 本帖最後由 阿soup 於 2008-4-30 07:20 PM 編輯 ]
回復

我唔知喎..
回復

因為真相只有一個....答案將會係一星期後貼出....
回復

寒靈.伊 該用戶已被刪除
回復

咁簡單~
因為有名你叫朦面超人~
佢唔朦面點叫朦面超人丫
回復

陳近南 該用戶已被刪除
回復

原帖由 陳近南 於 2008-4-29 09:55 AM 發表

講野呀...

你幾時見 "雞尾包" 有 "雞尾" 呀... = ="

回復

回復

陳近南 該用戶已被刪除
回復

回復

陳近南 該用戶已被刪除
回復

我就覺得係打造幪面超人的作者用的其中一招  玩神秘感
回復

因為檬面超人樣衰..... 驚嚇親人
回復

石之森太郎(作者)說他是醒悟的改造人,  原本生活在黑暗的社會裡,

不可以輕易流露自己的感情,也不可讓別人知道自己是誰,這樣才可成功達成任務(侵略地球).....

(比錢我!!!!)
回復