BYsan

成為會員
搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 2982|回復: 20

同時戀上天蠍座和天瓶座的女孩

同時戀上天蠍座和天瓶座的女孩

先講一些簡短而有很深道理的故事:

「二女爭一男的故事,勝利的女孩最後才發現,自己千辛萬苦去爭,可能只是為了啖氣。她真的那麼愛那個男孩嗎?其實不是,一切只是好勝心在作祟,但好勝心令人累。其實二個女孩都輸了,男孩大獲全勝。她們不明白,在感情關係裏,沒有輸或贏,只有愛與不愛。」

「沒有人想做壞人。為什麼世上的壞人還是那麼多?如果可以設身處地的想想,也許他們並不壞。最討厭一腳踏兩船,偏偏卻做了自己最討厭的人,才明白原來有些事情無法控制。喜歡第三者也可以是真心的,只是緣份和時間開了一個玩笑,令主角變了一個壞人。但有時會想:寧願做壞人的是你。那麼,我的心裏會好過點吧?」

這個故事是記述一個平凡的獅子座女孩的愛情故事
    她同時愛上了二個男孩

第一章  歌唱比賽(上)
        當時懷著一個緊張的心情踏上學校禮堂唱出向左走向右走呢一首歌的 kawai可能因為係一次踏上呢一個台上面la   所以心情唔多唔少都會有d緊張架la   她同她班的三個同學一齊參加左呢個比賽   當時的佢揀呢首歌之前問左好多人   佢地覺得佢唱呢首歌好有感情所以就叫佢用呢首歌參加比賽
           初賽果一日,kawai係第16個參賽者,所以佢就坐係度聽其他參賽者有幾高水準   雖然參賽者的水準一般,但係都有成30幾人參加,就只有個入決賽的席位,所以想入決賽都有難度架    到kawai上台唱歌la,佢出場前同yuka和主席擁抱左一下,好明顯三個女孩都有明顯的手震同腳震    但係佢地以最佳狀態唱好自己首歌     唱完之後,kawai問alvin佢唱得好唔好,但alvin話佢唱得唔好   kawai就覺得自己冇咩機會入決賽     而主席份人好好勝    所以佢好想入決賽    到司儀宣佈結果la    第二個入決賽的係kawai   當時佢好開心,攬左佢所有的朋友一人一下    而之後主席同yuka都入到    所以佢地都懷著一個開心的心情返屋企

待續
之後點丫??
   快 d post ....
同時戀上天蠍座和天瓶座的女孩 2

第二章   歌唱比賽(下)
       今朝早6點半kawai就起左身,可能因為今日係決賽la   所以唔多唔少都有d緊張
         7點半就己經返左學校la  返到去係咪飲媽咪煲既湯水,佢話對把聲好喎,個日把聲俾kawai預期中差,沙到不得了   但好佢到好努力咁開聲,最後都勉強開到既,果日yuka同kawai一樣喉嚨痛....唉    咁就盡量唱....唱完左出黎都不禁嘆息左一聲     聽其他高級組獨唱同合唱     佢地真係唱得好好ar    當司儀宣佈既時候,kawai就知自己係唔會有獎,所以佢唔會抱太大既希望    當完場時候,好多人走過黎問kawai有冇唔開心,但佢覺得佢係在乎呢個過程,佢唔稀罕淨係為左個獎而比賽    係呢個比賽入面,係識左好多人,由同年到大佢好多既高form佢都識得    開完之後,佢地開左一個小型class party,之後見到su佢地成班人係到收係,咁佢就入左去,見到mical係到彈琴,其他人係到唱歌,佢之後同manfred傾左一陣,manfred話佢今日唱野孩子唱到好似細路仔    不過kawai都唔會因為咁而同佢計    之後佢識到一個人.....Pasu    第一次同佢傾計就已經咁嗌交    最後pasu仲做埋kawai既阿哥添   原來佢地係住係同一個屋苑架    仲只係隔兩座咋
同時戀上天蠍座和天瓶座的女孩 3

第三章   聖誕節-------分手的危機
         當時kawai係同一個男仔一齊,但係漸漸kawai同果個男仔既感情愈來愈冷淡   最後放完假之後就係考試     佢地仲係呢個時間分手,個男仔仲好鐘意kawai,但係kawai可能係假期同alvin傾得太多電話,所以就出事la   但alvin係form 1之中最靚仔既男仔   好多女仔都鐘意佢,所以kawai只好將自己對佢既愛意放係心度    每日kawai只能遠距離咁望alvin,有時都可以同佢一齊玩既....好似阿哥同阿妹咁囉    佢雖然有時都好唔開心   但總算有carmen同k佢地係佢身邊支持佢    當kawai唔開心既時候,佢多數都會收收理理,唔想俾人知佢唔開心。

待續
鵝 都 女子 似 聽 過 ,,,,,
聽過啦...
甘我仲post 5 post好丫?
緊 係 pos+ la,,,

cc 完 可 以 再 cc 架 ma,,,

係 米..
甘又係
ha ha
 好 睇 就 得 既 la,,,,,

理 得佢 屎
第四章    情人節------佢送既朱古力(三角朱古力)
      岩岩完左個考試,個個都好開心     當日kawai都收都好多朱古力    佢仲送左一大盒
meltykiss俾alvin    但alvin既威力真係令人難以相信    佢收到既朱古力係一大盒一大盒咁計  
  而唔係普通男仔一粒粒咁計    佢吸引女仔既力量真係好大    好多好多女仔都送朱古力俾佢  
但佢果日淨係送左一盒朱古力俾一個女仔    果個女仔就係kawai   因為kawai親手織左一條頸
巾俾佢   所以佢都送左一大盒三墮朱古力俾kawai   果一日kawai都送左一條頸鬥俾pasu  
佢仲帶住條頸巾去慶祝crystal既生日   但佢明知ctystal鐘意自己   所以俾manfred佢地講pasu
同kawai
丁中 有 矛 架+++++++++++?
第五章    當天瓶座和獅子座戀上
       pasu終於同kawai講佢鐘意kawai   呢一個消息太突然     令kawai無晒意識去諗   
kawai同佢講:「俾一晚我返屋企諗下ar    我想諗清楚d我個心究竟鐘意邊個  」   
第二日kawai係學校度冇發生任何事   好似平時咁嘈下交    打黎打去    玩下咁又過左一日   
不過kawai覺得咁樣好辛苦,但佢冇同任何人講,又係將d野放係心入面,寫係日記裏面,
打係日記入面之後鎖住佢.....但忍得耐左,時間長左,kawai有時都會係自己張床上面喊....

待續
之 後... 之 後.............
同時戀上天蠍座和天瓶座的女孩 5

第六章    獅子座忍不住了
       有人說過獅子座同天瓶座都係一對合襯的星座,他們雖然不及獅子座跟白羊同人馬那麼
合襯,但也算是很合襯的星座     佢係忍耐力差的kawai開始忍唔住了   所以kawai忍唔住要
同pasu講    但kawai太為佢著算la    所以最終都係冇同人地講出自己同kawai既關係,但係
pasu唔知kawai每晚係自己張床度喊    到左3月29日    kawai忍唔到要同carmen訴苦,係lunch
既時候,kawai己經好唔開心,仲用紙條同carmen係到互講對kawai同pasu既睇法    kawai可能果
日好唔開心la,佢係張紙上面寫左一句:「我忍得好辛苦,我想分手。」之後仲有好多好多野   
佢仲將張紙俾左pasu睇,但唔知佢睇完會有咩事發生    到左放學之後,pasu佢見到kawai做數
學功課做得好辛苦,就好心咁走過去幫佢做la,但點知kawai竟然唔領佢情,仲好冷淡咁對佢,
kawai見到yuka, carmen,manfred佢地玩得好開心,但可能kawai正係到做緊功課,所以覺得佢地
好煩,仲發脾氣咁衝左出去    佢好想追出黎既係pasu,但係追出黎果個係carmen,佢即刻攬住
carmen係咁喊,入返去之後    pasu不斷問kawai發生咩事    佢都冇答佢,到最後佢忍唔住la,
拖左kawai出去出面問佢究竟想點,連kawai自己都唔知想點   佢只係伏左pasu賻頭上面喊,
之後pasu同佢講話要同人公開,仲俾人見到佢地    之得佢地二個一路行一路講左好多好多野
        原來pasu唔想講出去係因為crystal,因為佢唔想傷她的心    kawai明白左佢既苦衷,佢地兩個之間既感情又跨進左一大步。

待續